Григор Димитров е играл срещу Люксембург само заради Олимпиадата


Григор Димитров е играл срещу Люксембург само заради Олимпиадата
Снимка: Getty Images/Guliver

2133 0

Капитанът на националния отбор по тенис Тодор Енев не скри разочарованието си от решението на Григор Димитров да не играе за България в решителния плейоф за Купа Дейвис срещу Унгария. Той заяви, че най-добрият български тенисист е играл в мачовете срещу Люксембург, само за да може да има необходимия брой мачове за националния отбор, които са условие за участие на Олимпиадата.

"Когато започнахме кампанията си през март, всички бяхме обединени във всеки един момент. Постигнахме няколко убедителни победи срещу Латвия и Люксембург и заслужено стигнахме дотук. За съжаление обаче, в най-важния и исторически за България мач Григор Димитров не бе с нас. Видяхте, че си взехме мача на двойки. Ако той бе участвал на сингъл, със сигурност щяхме да влезем в Първа група. Не разбирам решението му, момчетата в отбора - също. Въпреки поражението, им благодаря за усилията. Продължаваме да се борим", сподели Енев пред БНТ.

"До последно вярвах, че Григор ще дойде и ще играе за Купа "Дейвис". Разбрах за неговото решение непосредствено преди сблъсъка с Унгария - на 4 или 5 септември. Според мен той трябваше да дойде заради хората. Не може да се прави сравнение с Бербатов или други наши спортисти. Всички в България го обичат. Представете си каква емоция щяха да изпитат малките деца, бъдещите тенисисти, ако го бяха видели на живо в игра", допълни Енев.

България не успя да се класира в Първа група на Купа Дейвис, след като загуби от Унгария с 2:3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички