Григор Димитров даде "заден" в световната ранглиста


Григор Димитров даде "заден" в световната ранглиста
Снимка: Getty Images/Guliver

2273 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби една позиция в ранглистата на ATP и вече е 27-ми в света. Българинът бе изпреварен от Марин Чилич, който се изкачи с пет места и зае 25-о място.

В последните седмици Димитров беше в Китай, където взе участие в два турнира. В Ченду българинът стигна до 1/4-финалите, където пропусна два мачбола и отпадна, а веднага след това взе участие и на турнира в Пекин, където бе отстранен още в първия му мач.

Григор пропусна и Мастърса в Шанхай, след като организаторите не пожелаха да му дадат "уайлд кард", а българинът не даде заявка да започне от квалификациите на турнира. До края на сезона за Димитров следва турнира в Стокхолм (АТР 250), след което Виена (АТР 500) и Париж (Мастърс 1000).

В топ 10 на световната ранглиста няма промени. В топ 30 на света най-драстичната промяна е при Николоз Басилашвили, който загуби девет позиции и вече е 26-и. Финалистът в Токио пък - Джон Милман, който загуби от Новак Джокович на финала в Токио, се изкачи с 22 места и зае 58-мо място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички