Григор Димитров: Вече постигнах неща, за които дори не съм мечтал


Григор Димитров: Вече постигнах неща, за които дори не съм мечтал
Снимка: Getty Images/Gulliver

1369 0

Световният №3 в мъжкия тенис Григор Димитров говори за изминалия сезон и очакванията си за настоящата 2018 година. Както е известно, в понеделник българинът започва пътя си на Australian Open, като той има да защитава много точки след полуфинала от 2017 година. Той обаче не иска да дава прогнози за предстоящото си участие в Мелбърн.

"Ако трябва да бъда честен, не искам да имам каквото и да е (шесто) чувство. Очевидно е, че постигнах някои неща, които винаги съм искал да постигна. Винаги желаех да бъда тенисист от първата петица на световната ранглиста. Постигнах това. Исках да спечеля турнир от сериите "ATP 1000". Направих и това. Не съм си мечтал, че мога да победя във финалния Мастърс в зала "О2" в Лондон, но го направих", заяви хасковлията пред репортерите в Мелбърн.

За пръв път в своята кариерата той е поставен в топ 5 в основната схема на турнир от Големия шлем, но е убеден, че това не означава нищо на тенис корта.

"Това не значи абсолютно нищо (позицията му в ранглистата). Разбира се, щастлив съм и много се вълнувам заради това, което направих. Очевидно е, че имам очаквания към себе си. Искам да дам най-доброто, на което съм способен", каза още световният №3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички