Григор Димитров: Усещам, че съм направил решителната крачка


Григор Димитров: Усещам, че съм направил решителната крачка
Снимка: Gulliver/GettyImages

1257 0

Григор Димитров усеща, че неговото време на сцената на турнирите от Големия шлем настъпва. Година след като изигра легендарен полуфинал срещу Рафаел Надал, който го остави на милиметри от финал, сега той се чувства отлично преди старта на Australian Open.

"Когато се отвори подобна възможност, трябва да си в състояние да я сграбчиш", заяви световният №3, запитан дали има сили да спечели първата титла от голямата четворка през 2018 година. 

"Зареден съм с голяма увереност и усещам, че съм направил решителната крачка. Краката ми се чувстват добре и остава всичко това да се пренесе на корта", добави българинът.

Първият тежък тест за Димитров, ако премине първите три кръга, вероятно ще бъде в лицето на Ник Кирьос в осминафиналите. След като загуби от австралиеца в полуфиналите в Бризбън, сега Григор е предпазлив по отношение на този съперник.

“Беше много интересен двубой. Мислех, че държа нещата под контрол, но след първия сет всичко ми се изплъзна от ръцете", обясни Димитров.

"Той направи няколко удара и си върна самочувствието, а и започна да сервира невероятно. Правех всичко по силите си, за да влизаме в разигравания, но нямаше много такива. Разбира се, той заслужаваше. Това е страхотен старт на годината за него и той един от претендентите“, заяви Григор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички