Григор Димитров: Победата ми срещу Федерер бе пълна лудница

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отново говори за впечатляващото си представяне на US Open, където отпадна на полуфиналите, но преди това постигна първа победа в кариерата си срещу Роджър Федерер. "Винаги е страхотно, когато победиш топ играч. Беше невероятен мач, дълго време чаках този момент. Беше пълна лудост. Но, в крайна сметка, това е само един мач".

През тази седмица българинът играе на турнира Ченду и днес записа победа с 2:0 сета над Даниел Евънс. "Той е много труден и неудобен съперник. Двамата се познаваме отдавна и знаех, че той се чувства добре на тази настилка. Това беше първият ми мач след US Open и със сигурност изпитвах нервност".

Гришо се изправя срещу непознато лице на 1/4-финала в Ченду

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, се класира за 1/4-финала на турнира в Ченду (Китай), като надделя над Даниел Еванс с 2:0 сета. ...

"Всички играят отлично и се опитват да се справят добре в края на годината. Разбира се, че искам да спечеля, но за тази цел трябва да извървя целия път. Днес спечелих двубоя си, което е чудесно, но сега трябва да се подготвя за следващия ми мач. Трябва да играя в последователни дни, затова фокусът ми сега ще бъде върху възстановяването. Надявам се, че нещата ще се развият по желания от мен начин", допълни още първата ни ракета. 

А кога е следващият мач на Григор в Ченду - вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!