Григор Димитров: Не се самозабравям, още съм далеч от топ 10

Григор Димитров сподели, че не се главозамайва след титлата в Бризбън и въпреки че отчита много позитиви в представянето си и формата си, няма да се рее в облаците и ще продължи стриктно да следва плана си за завръщане в топ 10 на световната ранглиста.

"Не смятам, че съм променил нещо голямо и нещо основно, за да спечеля турнир. Мисля, че важното беше, че съм постоянен и че промених поведението си на корта и извън него. Сега просто трябва да остана здраво стъпил на земята и да не изпускам поглед от дългосрочния си план.

Григор вече тренира в Мелбърн

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров вече е в Мелбърн и се подготвя за Australian Open.  Григор започна годината по невероятен начи...

Ще имам време да погледна назад и да анализирам представянето си до момента. Не бях печелил титла от повече от година, така че е специален момент за мен. Но усещам и че съм се трудил доста за нея, през всичките препятствия и след всичко, което ми се случи в последните месеци - това е добра награда.

Аз съм критичен към себе си и много благодаря на всички от екипа ми, затова изисквам от хората около мен да ми казват истината.

Всяка победа ти дава увереност по време на турнир, но когато почнеш да прогресираш, всеки ще иска да те победи и трябва да не обръщаш толкова внимание на това. Сега съм в една от най-добрите форми в кариерата си, имам доста кураж и самоувереност, но пътят е дълъг и не забравям, че още съм далеч от топ 10.

Но трябва да се поддържам здрав и да продължавам в същия дух, за да стигна до там", коментира Гришо в интервю за официалния канал на турнира в Бризбън дни след триумфа му.

Още по темата

Please select answer!