Горан Джокович: Новак харесва България, дано дойде отново


Горан Джокович: Новак харесва България, дано дойде отново
Снимка: БГНЕС

1285 0

Турнирният директор на Sofia Open Горан Джокович заяви, че се надява турнирът да продължи дълги години. Чичото на световния номер 1 при мъжете Новак Джокович коментира конкуренцията в столичната надпревара и не изключи възможността племенникът му също да уважи събитието.

"Благодаря много за посрещането, аз съм като у дома си. Новак харесва България, вече е бил тук, дано дойде отново. Той харесва много ските, аз и баща му сме били много пъти в зимните курорти тук – Пампорово, Боровец и Банско. Аз бях турнирен директор на турнира в Сърбия, но тогава нямахме такива играчи – сега сред заявилите участие има четирима тенисисти от топ 20 – 11-ти Хачанов, 12-ти Циципас, 16-ти Медведев, 18-ти Баутиста Агут. Целта е да запазим турнира за дълго време“, започна той.

Сърбинът говори и за евентуална академия на Новак в България, както и за името на последния тенисист, който ще получи „уайлд-кард“ за надпреварата. "Както знаете, вече има академия на Новак Джокович в родната му Сърбия. Има план, който обсъждаме заедно с Българската федерация по тенис, за осъществяването на негова академия тук в България по образец на тази в Сърбия. Относно последния „уайлд-кард“ за турнира, ще запазим името му в тайна непосредствено преди началото на надпреварата. В момента се водят преговори с няколко топ играчи", добави турнирният директор на Sofia Open.

Горан Джокович бе запитан и за Григор Димитров, който по всяка вероятност няма да вземе участие на турнира в София. Българинът се подготвя за участие на съревнованието в Ротердам, където достигна до финала през изминалата година – загуба в два сета от Роджър Федерер. "Не съм разговарял с Григор Димитров относно евентуалното му участие в турнира. Все още има едно свободно място, така че ако той пожелае, вратата винаги е отворена за него", коментира сърбинът.

Междувременно светът на женския тенис вече има нов водач в своята ранглиста, пренаписвайки историята. Повече подробности - вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички