Големи промени за турнира "Sofia Open" от следващата година


Големи промени за турнира "Sofia Open" от следващата година
Снимка: БГНЕС

1466 0

Тенис турнирът в София от категорията АТР 250 се провежда вече четири години. Надпреварата се играе през февруари, но от 2020 година надпреварата ще има нова дата на провеждане.

Днес стана ясно, че от следващия сезон в мъжкия тенис, турнирът в София ще се играе през месец септември. В същото време ще се играят още два турнира от тази категория - тези в китайските градове Ченду и Жухай.

Новата дата за началото на турнира в столицата ни е 28 септември. Той ще бъде част от заключителната част на сезона, където повечето турнири се играят на хард и са в зала. "Sofia Open" вече ще започва две седмици след последния за годината турнир от Големия шлем "US Open", а не както бе до сега - веднага след "Australian Open".

На мястото на турнира в София в календара влиза надпреварата в индийския град Пуна. В същото време ще се играят отново надпреварите в Монпелие и Кордоба.

Големи промени има и с отпадащи турнири от календара. Надпреварите в Сидни и Бризбейн повече не съществуват не само като подгряващи за "Australian Open", но и изобщо. Също така и турнирът в Анталия, който бе подгряващ на Уимбълдън, няма да бъде игран. Сега от АТР очакват предложения за нов турнир преди състезанието в Лондон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички