Големи промени за турнира "Sofia Open" от следващата година

Тенис турнирът в София от категорията АТР 250 се провежда вече четири години. Надпреварата се играе през февруари, но от 2020 година надпреварата ще има нова дата на провеждане.

Днес стана ясно, че от следващия сезон в мъжкия тенис, турнирът в София ще се играе през месец септември. В същото време ще се играят още два турнира от тази категория - тези в китайските градове Ченду и Жухай.

Победителят на Sofia Open: Надявам се да дойда отново в България

Победителят на Sofia Open 2019 Даниил Медведев е останал изключително доволен от организацията на родния турнир и сподели, че с удоволствие бие с...

Новата дата за началото на турнира в столицата ни е 28 септември. Той ще бъде част от заключителната част на сезона, където повечето турнири се играят на хард и са в зала. "Sofia Open" вече ще започва две седмици след последния за годината турнир от Големия шлем "US Open", а не както бе до сега - веднага след "Australian Open".

На мястото на турнира в София в календара влиза надпреварата в индийския град Пуна. В същото време ще се играят отново надпреварите в Монпелие и Кордоба.

Големи промени има и с отпадащи турнири от календара. Надпреварите в Сидни и Бризбейн повече не съществуват не само като подгряващи за "Australian Open", но и изобщо. Също така и турнирът в Анталия, който бе подгряващ на Уимбълдън, няма да бъде игран. Сега от АТР очакват предложения за нов турнир преди състезанието в Лондон.

Още по темата

Please select answer!