Гофен вече очаква Григор на 1/4-финалите в Ротердам


Гофен вече очаква Григор на 1/4-финалите в Ротердам
Снимка: Getty Images/Guliver

1713 0

Третият поставен в схемата Давид Гофен се класира за 1/4-финалите на турнира от сериите АТР 500 в Ротердам, след като записа труден успех над участващия с уайлд кард Робин Хаасе с 5-7, 6-4, 6-4.

Белгиецът, който в края на миналата седмица игра финал в София, имаше проблеми на сервис в първия сет и допусна два пробива, включително и решаващ в 12-ия, с което Хаасе поведе в резултата.

След това обаче Гофен се стабилизира при подаванията си, като до края на мача даде само една възможност за пробив на съперника си, която отрази. От своя страна той успя да постигне по един пробив във 2-ия и 3-ия сет, за да стигне до крайния успех след 2 часа и 11 минути игра.

По този начин Гофен се класира за 1/4-финалите на надпреварата, където ще се изправи срещу 5-ия поставен Григор Димитров или Денис Истомин. Гофен и Димитров играха само преди няколко дни, като на финала в София първата ракета на България се наложи със 7-5, 6-4, за да спечели титлата. Двамата се изправиха един срещу друг и в 1/4-финалите на Откритото първенство на Австралия, когато Григор стигна до успех в три сета. Двубоят на Димитров започва в 20:30 часа българско време./БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички