Гофен е тестът, който ще покаже готов ли е Димитров за титла от Шлема


Гофен е тестът, който ще покаже готов ли е Димитров за титла от Шлема
Снимка: Guliver/GettyImages

2238 0

Бившият шампион от Големия шлем и действащ анализатор на Eurosport Матс Виландер продължи с ласкавите си изказвания по адрес на най-добрия български тенисист в историята - Григор Димитров.

След като преди старта на първия за годината турнир от голямата четворка - Australian Open, легендата обяви българина за най-вълнуващия аутсайдер, сега той е категоричен, че шансовете на Димитров срещу Гофен са много добри и трябва да очакваме първи  полуфинал за Гришо в Мелбърн.

Виландер обаче подчерта, че родният представител трябва да демонстрира подобрения в целия си арсенал, за да може да се справи със "стената", която представлява белгиецът. Това е и първи двубой за Григор, в който ще играе срещу по-високо поставен състезател. Гофен е №11 в ранглистата, докато Димитров е 15-и.

"Това е чудесен шанс и за двамата играчи да се класират на полуфинал в турнир от "Големия шлем". Бих казал, че Григор има по-големи шансове. Мисля, че той е променил цялостното си поведение, играта му наподобява тази на топ тенисистите. Отношението му е положително и ако успее да усъвършенства докрай потенциала за перфектна игра в себе си, никога не се знае, може този сезон да е неговият.

Давид е като жива стена. Топката ще се връща обратно. Той е много бърз и Григор може да го атакува с определени действия, но не може да го атакува по един и същи начин всеки път. Ще трябва да варира атаките, а това е тестът за Григор Димитров. Ако успее да победи Гофен, Григор Димитров може да стане шампион на Australian Open", каза в анализа шведският бивш тенисист.

Двубоят на Димитров срещу Давид Гофен е в 06:00 часа българско време в сряда и ще може да го следите НА ЖИВО В Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички