Гладиаторски финал: Джокович срещу Федерер за титлата в Синсинати


Гладиаторски финал: Джокович срещу Федерер за титлата в Синсинати
Снимка: Getty Images/Gulliver

1029 0

Новак Джокович и Роджър Федерер ще се изправят един срещу друг за 46-ти път в кариерата си, след като се класираха за финала на турнира от сериите Мастърс в Синсинати. Сръбският тенисист се доближи на една крачка от записването на ново историческо постижение, след като победи хърватина Марин Чилич с 6-4, 3-6, 6-3. Ако победи и на финала, Джокера ще се превърна в първия тенисист в историята, печелил всички девет титли от Мастърс сериите.

Джокович трябваше да положи сериозни усилия, за да запише четвъртата си поредна победа в три сета в Охайо. След като си поделиха първите две части, сърбинът показа характер и класа, за да пробие при 4-3 в решаващия сет и след това да затвори мача след два часа и 32 минути игра. По този начин той се класира за финала в Синсинати за шести път в кариерата си, като до този момент има две загуби от Анди Мъри и три от Роджър Федерер.

Тази нощ той отново ще се изправи срещу швейцарския маестро, който победи Давид Гофен със 7-6(3), 1-1 и отказване на белгиеца. Федерер успя да се наложи в тайбрека на първи сет, а малко след това Гофен се отказа заради проблем в рамото, който не му позволяваше да сервира пълноценно. С този успех бившият номер 1 в света се класира за 150-ия си финал на ниво АТР, в който ще се опита да спечели своята титла номер 100.

Джокович и Федерер са изиграл 45 мача помежду си до момента, като сърбинът води с 23-22 в баланса. Последната им среща обаче от преди повече от две години – полуфиналите на Аустрелиън Оупън 2016, когато Джокович се наложи с 3-1 сета.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички