Гент приема финала на Купа Дейвис


Гент приема финала на Купа Дейвис
Снимка: worldradio.ch

1164 0

Белгия ще приеме Великобритания във финала на Купа Дейвис в зала "Фландърс Експо" в Гент, съобщиха днес от местната тенис федерация. Очаквано, домакините са избрали решаващите мачове за титлата да се проведат на клей.

Двубоят ще се проведе между 27 и 29 ноември, а 13 000 души ще имат възможността да наблюдават на живо мачовете.

"Като третия най-голям град в Белгия, Гент има много опит в приемането на международни събития от най-високо ниво, като Тур дьо Фландърс, финала на Тур дьо Франс през 2007 година и Световноте първенство по спортна гимнастика през 2001 и 2013 година", коментира президентът на федерацията Дирк де Майзенер.

Великобритания достигна за първи път до финала на Купа Дейвис от 1978 година насам, благодарение най-вече на изявите на Анди Мъри, който спечели два сингъла и помогна за победата на двойки при успеха с 3-2 над Австралия в полуфиналите. Шотландецът има най-слаби резултати в кариерата си именно на клей, но през този сезон се справи отлично по време на сезона на червено, спечелвайки турнирите в Мюнхен и Мадрид, преди да отстъпи в пет сета от Новак Джокович на полуфиналите на Ролан Гарос.

Първа ракета на Белгия е световният номер 15 Давид Гофен, а отборът разполага с още двама тенисисти в топ 100 на ранглистата - Стив Дарси и Рибен Бемелманс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички