Григор Димитров прегази и Карено Буста преди мача с Джак Сок


Григор Димитров прегази и Карено Буста преди мача с Джак Сок
Снимка: Guliver/GettyImages

18050 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров постигна трета победа на Финалния Мастърс след като се наложи с 6:1, 6:1 над Пабло Карено Буста. Световният №6, който след новото класиране на АТР ще се изкачи до №4, не остави никакви шансове на резервата и записа трета победа от три мача в група А на турнира. 

Хасковлията бе базепалационен, не допусна нито една точка за пробив на свой сервис, а от своя страна направи пет такива, за да спечели мача без никакви затруднения.

Утре българинът ще се изправи на 1/2-финалите срещу изненадата на турнира Джак Сок.

Първи сет

1:0 - Григор започна по мечтан начин - с гейм на 0.

2:0 (Пробив) - Добрата игра на Димитров продължи и той взе втори пореден гейм без да даде точка на съперника.

3:0 - Серията от поредни точки на хасковлията продължи до 40:0, когато ретурът му се върна в краката и последвалият форхенд срещна мрежата. Все пак поставеният под №6 в турнира взе подаването си в следващото разиграване.

4:0 (Пробив) - С играта си Гришо продължи да кара съперника да бърка, като по този начин той стигна до нови две точки за пробив при 15:40. С помощта на началните си удари обаче испанецът стигна до равенство. При третата възможност сънародникът ни притисна добре Буста и завърши атаката си, с което записа втори пробив.

5:0 - По традиция лидерът в група А на Финалния Мастърс нямаше затруднения в своя сервис гейм, който спечели давайки една точка на посрещащия. Тя дойде след добре насочен ретур от ракетата на Буста при втори сервис.

5:1 - Статистиката преди началото на шестия гейм доказа доминацията на Димитров, който бе спечелил 21 от всички 27 разиграни точки. Частта започна с две бързи точки за сервиращия, след което Григор направи 30:15 след завършващ удар от форхенд. В крайна сметка испанецът направи две добри разигравания от дъното на корта, с помощта на които спечели подаването си.

6:1 (СЕТ!) - Без никакви затруднения, с помощта на мощния си начален удар, Григор Димитров спечели сервис гейма си, а с това и сета.

Втори сет

1:0 (Пробив) - Началото на втория сет също бе превъзходно за Димитров. Той стигна до точка за пробив при 30:40 след изтощително разиграване, при което българинът привика опонента си на мрежата и по прекрасен начин го размина. Отговорът на Буста обаче не закъсня - мощен сервис, с който изравни. В крайна сметка при втория опит Григор стигна до точката за пробив.

2:0 - Световният №10 взе медицински таймаут преди старта на втория гейм. Първата двойна грешка в мача на Димитров дойде при 30:0 в негова полза. Българинът продължи да диктува случващото се на корта и заслужено спечели подаването си.

3:0 (Пробив) - Българинът сякаш летеше по корта и всеки удар бе печеливш за него, като записа трети пореден гейм от началото на сета.

4:0 - Победата изглежда повече от сигурна в ръцете на световния №6, който поведе с два пробива разлика.

4:1 - Карено Буста прекъсна черната си серия в сета, след като спечели подаването си, макар и трудно. Отново се стигна до равенство при 40:40, но тогава на помощ пристигна сервисът, който измъкна испанеца от неудобната ситуация.

5:1 - Поредният гейм на сметката на Григор не закъсня и той отново спокойно взе подаването си. В продължение на целия мач Димитров не позволи нито веднъж на испанеца да помисли за пробив.

6:1 (СЕТ!) - Димитров завърши мача с петия си пробив в мача, за да довърши силното си представяне.

Преди мача

Ракета №1 на България Григор Димитров продължава силната си игра в Лондон, където вече записа две победи в два мача. По този начин хасковлията си спечели първото място, като в утрешния 1/2-финал ще се изправи срещу Джак Сок, който зае втората позиция в другата група на турнира. 

Срещу българинът се изправя Пабло Карено Буста. Световният №10 се включи в турнира като резерва на световния №1 Рафаел Надал, който се отказа заради травма. В първия си и единствен мач до момента Буста записа поражение от Доминик Тийм с 2:1 сета.

При победа днес Димитров ще заработи нови 200 точки за световната ранглиста и ще добави в сметката си 191 000 евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички