Фелисиано Лопес е новият шампион в "Куинс"


Фелисиано Лопес е новият шампион в "Куинс"
Снимка: БГНЕС

1173 0

35-годишният ветеран Фелисиано Лопес победи Марин Чилич в три сета и за първи път в продължителната си кариера завоюва титлата на турнира в лондонския "Куинс Клъб". Испанският левичар се наложи над хърватина с 4-6, 7-6 (7-2), 7-6 (10-8).

Зрителите в Лондон станаха свидетели на изключително стойностен и зрелищен двубой, който продължи два часа и половина. Лопес стигна до финала след победа над Григор Димитров в събота, а преди три години в британската столица българинът стана победител в подобен трилър като днешния.

Лопес минути след срещата призна, че в решителния тайбрек в един момент си е помислил, че отново ще загуби финала, както с Гришо. "Не мога да забравя този мач с Димитров, не мога да го извадя от главата си, но днес успях на този турнир", каза Лопес. За него това е трета титла на трева след успехите му в Ийстбърн през 2013 и 2014 г. Той има и два трофея на твърди кортове и един на клей. Чилич стана шампион в Лондон през 2012 г., а година по-късно загуби финала срещу Анди Мъри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички