Федерер защити Кирьос: Наказание за повреда на стол? Това е несериозно


Федерер защити Кирьос: Наказание за повреда на стол? Това е несериозно
Снимка: Getty Images/Guliver

1711 0

Швейцарецът Роджър Федерер коментира изцепката на австралийския скандалджия Ник Кирьос по време на вчерашния му мач срещу норвежеца Каспер Рууд в Рим. Кирьос при резултат 1-1 сета счупи ракетата си и получи предупреждение, след което побесня и хвърли един стол в центъра на корта, а после си събра багажа и си тръгна.

"Не мисля, че трябва да го дисквалифицират. Какво е направил? Повредил е стол? Не знам. Това не е достатъчно за мен. Също не знам дали може да се свърже с предния случай в Шанхай. Може да се разгледа и по този начин. Лишаването от точки и глоба е достатъчно неприятно наказание. Той знае, че е направил грешка", коментира Федерер.

На съвсем друго мнение е Каспер Рууд, който каза, че Кирьос трябва да бъде отстранен от тениса поне за половин година и това е мнението и на други тенисисти, с които е разговарял. През 2016 г. по време на мач с Миша Зверев Кирьос демонстративно спря да играе, влезе в словесна престрелка със запалянко, а на пресконференцията каза, че не е сторил нищо нередно.

Междувременно Григор Димитров прибегна до отчаен ход преди "Ролан Гарос" (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички