Федерер за седми път стана Спортист на Швейцария


Федерер за седми път стана Спортист на Швейцария
Снимка: Getty Images / Guliver

871 0

Втората ракета в света Роджър Федерер бе определен за Спортист на годината в Швейцария. Церемонията по връчване на наградите се проведе снощи в Цюрих.

Маестрото тази година завоюва седем титли, в това число на Уимбълдън и Откритото първенство на Австралия. 36-годишният тенисист за първи път от 2009 г. спечели два турнира от Големия шлем в рамките на един сезон.

Спортистка на 2017 година е звездата в алпийските ски Уенди Холденер. Призът за най-добър треньор бе връчен на наставника на Федерер - Северин Люти. Най-добър отбор е националният по футбол, който си осигури участие в Мондиала догодина. Наградата за най-прогресиращ млад спортист бе дадена на 18-годишния хокеист от Ню Джърси Девилс Нико Хишиър, съобщава БГНЕС.

Роджър Федерер прибра голямата награда за Спортист на годината също през 2003, 2004, 2006, 2007, 2012 и 2014 г. Този път той получи 36,88% от гласовете и изпревари убедително олимпийският шампион в планинското колоездене Нино Шуртер (25,63%) и скиорът — алпиец Беат Фойц (15,55%).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички