Федерер за "Ролан Гарос": Не знам дали титлата е реална цел


Федерер за "Ролан Гарос": Не знам дали титлата е реална цел
Снимка: Getty Images/Guliver

1225 0

Световният номер 3 Роджър Федерер призна, че няма големи очаквания от себе си преди началото на Ролан Гарос и просто иска да се наслаждава на завръщането си в Париж след четиригодишно отсъствие.

Шампионът от 2009-та година ще играе на Откритото първенство на Франция за първи път от 2015, но сподели, че не е убеден дали има силите да стигне до втора титла от надпреварата. "Не знам дали титлата е реална цел, но се надявам да стигна надалеч в турнира и да се изправя срещу топ тенисистите", коментира 37-годишният тенисист, който стигна до четвъртфиналите на Мастърсите в Мадрид и Рим този месец.

"Тренирах достатъчно здраво и също така имах няколко тежки мача в Мадрид и Рим, от които се нуждаех. Това беше важно за мен, за да съм напълно готов. Щастлив съм, че съм тук и просто искам да премина първи кръг и да дам началото на кампанията си. Това е единствената ми цел за момента, не гледам твърде напред. Просто се радвам, че съм здрав и подготовката ми мина добре", каза Федерер преди началото на турнира. Швейцарският маестро ще изиграе мача си от първия кръг срещу италианеца Лоренцо Сонего утре следобед.

Междувременно Григор Димитров прибегна до отчаян ход преди "Ролан Гарос" (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички