Федерер спаси два мачбола и оцеля в Хале


Федерер спаси два мачбола и оцеля в Хале
Снимка: Getty Images/Guliver

943 0

Световният номер едно Роджър Федерер беше на два пъти на само една точка от загуба още на осминафинал, след като се забърка в огромна драма срещу нестандартния французин Беноа Пер и успя да спечели след 6:3, 3:6, 7:6 (7).

Мачът се разви изненадващо за мнозина след комфортния първи сет за Федерер – Пер успя да се стабилизира на начален удар и да чете доста добре втория сервис на швейцареца, което му помогна много да го вкара в сериозни неприятности и да докара нещата до трети сет. Там французинът оцеля при 3:4 гейма, когато отрази благодарение на сервиса си точка за пробив.

Истинската драма обаче настъпи в края – при 5:6 гейма, Пер изостана с 15:40 на свой сервис, т.е. два поредни мачбола за Федерер. Точно тогава обаче французинът се отпуши на начален удар и наниза страхотни попадения, като не даде никакъв шанс на швейцареца да се закачи.

В тайбрека нещата станаха още по-горещи – Федерер пръв направи минипробив, след божествен сечен ретур от бекхенд точно на основната линия покрай налитащия на мрежата Пер, но при 3:1 точки направи отвратителен лоб от форхенд и противникът му върна минипробива. Нещо повече – със стабилен ретур на втори сервис от форхенд Пер успя да поведе с минипробив за 5:3! При 5:4 обаче Федерер издебна момента и върна минипробива, но се изправи срещу мачбол, за 5:6 точки. Първият сервис не влезе, но швейцарецът моментално излезе на мрежата след втори начален удар и успя да пласира форхенд точно на основната линия, което се оказа достатъчно да предизвика грешка на Пер.

При 6:6 точки Федерер си осигури комфортна позиция за атака от форхенд след хубав първи сервис, но не се възползва и се стигна до втори мачбол за Пер, този път на негов сервис! И тогава французинът не издържа – той не можа да вкара първи сервис, а на втория вече Роджър влезе в разиграването с дълбок ретур от бекхенд и го принуди да сбърка, а в следващата точка световният номер едно проби отново, пак благодарение на чудесен ретур. Вече при 8:7 Федерер имаше сервис за мача, натисна го и още с втория удар принуди Пер да сбърка от форхенд.

Така Федерер продължава в опита си да вземе рекордна 10-та титла в Хале, която би била негова 99-та в кариерата му на ниво ATP и "Голям шлем".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички