Федерер ще трябва да се справи с Циципас за титла номер 100


Федерер ще трябва да се справи с Циципас за титла номер 100
Снимка: Getty Images/Guliver

1084 0

Роджър Федерер се класира за финала на силния тенис турнир от сериите 500 в Дубай, след като надигра с лекота младия хърватин Борна Чорич с 6-2, 6-2. Двубоят започна по отличен начин за седемкратния шампион от надпреварата, който поведе с пробив в третия гейм за 2-1. Последва нов брейк за швейцареца, като след него той нямаше никакви проблеми и затвори откриващата част след 6-2.

Вторият сет започна вихрено за 20-кратния шампион на турнирите от Големия шлем, който направи брейк и излезе напред в резултата. Двамата тенисисти взимаха подаванията си до седмия гейм, когато сервисът на Чорич отново капитулира, а с това и последния му шанс да се бори за нещо повече в тази среща. Федерер затвори в последствие с лекота мача в своя полза за малко над час игра.ака швейцарецът се класира за десетия си финал в Дубай, където негов съперник е младият гръцки талант Стефанос Циципас. 20-годишният тенисист обърна Гаел Монфис в изключителен двубой по-рано в три сета след 4-6, 7-6 (4), 7-6 (4) и ще играе във втория си финал в рамките на две последователни седмици, след като завоюва титлата в Марсилия миналия уикенд.

Федерер ще се опита да се реваншира за загубата си от Циципас на осминафиналите в Мелбърн по-рано през януари в търсене на своята рекордна осма титла от съревнованието и юбилейна 100-а в кариерата. Ако това се случи Федерер ще се присъедини към американеца Джими Конърс като единствените двама тенисисти в историята на спорта със 100 и повече титли (Конърс завърши кариерата си със 109). При жените до забележителното постижение са достигали Мартина Навратилова (167), Крис Евърт (157) и Щефи Граф (107).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички