Федерер ще гони юбилейна титла номер 100, ето кой е първият му съперник в Дубай


Федерер ще гони юбилейна титла номер 100, ето кой е първият му съперник в Дубай
Снимка: Guliver/GettyImages

1038 0

Роджър Федерер ще се изправи срещу Филип Колшрайбер на старта на силния тенис турнир в Дубай в търсене на своята юбилейна титла номер 100 в кариерата и рекордна осма на кортовете в ОАЕ. Седемкратният шампион в надпреварата, който спечели за последно трофея през 2015, побеждавайки на финала Новак Джокович, ще се появи за първи път на корта след отпадането от гръцкия талант Стефанос Циципас в осминафиналите на Australian Open през януари.

Федерер е с перфектен баланс срещу Колшрайбер (13-0) и ще се опита да подобри статистиката си в първи кръг на турнира до 13-1. Единственият човек, който го е побеждавал на старта в Дубай, е Анди Мъри през 2008 в три сета. Ако швейцарският маестро премине през Колшрайбер, във втори кръг го чака потенциално испанския ветеран Фернандо Вердаско. В половината на Федерер е и канадецът Милош Раонич, който започна отлично 2019, достигайки до четвъртфиналите в Бризбейн и Аустрелиън Оупън. Карен Хачанов и Борна Чорич също са в частта на 37-годишния тенисист. Руснакът открива кампанията си срещу коравия грузинец Николоз Басилашвили, докато Чорич ще търси достигането на трети четвъртфинал от четири участия в Дубай.

В горната половина поставеният под номер 1 японец Кей Нишикори започва срещу Беноа Пер. Дебютантът в надпреварата води с 5-2 успеха над французина, като започна много силно настоящия сезон. Нишикори спечели титлата в Бризбейн, достигна до четвъртфиналите в Мелбърн и загуби на полуфинал в Ротердам от Стан Вавринка. Към японеца в горната половина се присъединява Циципас, който игра полуфинал в Австралия и е в борбата за втората си титла от календара на ATP в Марсилия. Двукратният четвъртфиналист в Дубай Марин Чилич се завръща в състезанието за първи път от 2010 насам. В първи кръг го чака труден съперник в лицето на намиращия се в отлична форма Гаел Монфис. Осмият в схемата Данийл Медведев може да се изправи срещу победителя от този мач на 1/4-финалите. 23-годишният тенисист стартира срещу квалификант, като във втори кръг потенциално може да срещне полуфиналиста от София Оупън Матео Беретини или Денис Кудла.

А защо Роджър Федерер е един от големите проблеми на Григор Димитров поред тенис легенда - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички