Федерер се озори, но продължава да бие в Австралия


Федерер се озори, но продължава да бие в Австралия
Снимка: Guliver/Getty IMages

1120 0

Роджър Федерер спечели чисто срещу Ноа Рубин и за 18-и път в кариерата си се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис. Швейцарецът сломи съпротивата на американеца със 7:5, 6:3, 7:6(3), като особено в третия сет трябваше да прави мини-подвиг, за да се опази от неприятно развитие на резултата.

Федерер изоставаше с 3:5 и се нуждаеше спешно от пробив, което и постигна (отразявайки и два сетбола), за да успее поне да вкара частта в тайбрек, където доминираше и все пак си осигури по-голяма почивка преди следващия двубой в Мелбърн.

Победата над американеца (33-а от 34 мача срещу представители на САЩ в кариерата на ФедЕкспрес) съвпадна със 17-ата годишнина от дебюта му в Australian Open, като оттогава той спечели цели четири пъти турнира.

35-годишният швейцарец е 17-и поставен в схемата, защото заради контузия пропусна втората част на миналия сезон. Следващият му съперник в Австралия ще бъде Томаш Бердих, като двубоят се очаква с огромен интерес, защото на всеки един фен му е любопитно да види как легендата ще се представи срещу 10-ия в световната ранглиста.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички