Федерер се оттегли от 1/4-финала в Рим заради проблем с десния крак


Федерер се оттегли от 1/4-финала в Рим заради проблем с десния крак
Снимка: Getty Images/Guliver

1119 0

Световният номер 3 Роджър Федерер прекрати участието си на Мастърса в Рим заради контузия в десния крак. Днес швейцарският маестро трябваше да се изправи срещу 20-годишният Стефанос Циципас в мач от четвъртфиналите на надпреварата.

Заради непрестанния дъжд в сряда, който провали цялата програма на турнира за деня, вчера повечето тенисисти от мъжката схема трябваше да изиграят по два мача. Федерер успя да победи португалеца Жоао Соуса в два сета, но след това трябваше да спасява два мачбола в двубоя си с Борна Чорич, преди да стигне до успех след близо два часа и половина игра. Сериозното натоварване най-вероятно се е отразило на 37-годишният Федерер и той няма да продължи участието си в Рим.

"Разочарован съм, че няма да мога да изляза за мача си днес. Рим винаги е бил един от любимите ми градове за посещение и се надявам да се върна следващата година", заяви носителят на 20 титли от Големия шлем. Следващият турнир за Федерер е Откритото първенство на Франция, което започва на 26 май. Швейцарецът ще участва на Ролан Гарос за първи път от 2015-та година насам. Стефанос Циципас ще очаква световния номер 2 Рафаел Надал или испанеца Фернандо Вердаско на полуфиналите.

Междувременно Григор Димитров прибегна до отчаян ход преди "Ролан Гарос" (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички