Федерер се класира за 16-ия си четвъртфинал на Уимбълдън


Федерер се класира за 16-ия си четвъртфинал на Уимбълдън
Снимка: Getty Images/Gulliver

966 0

Световният номер 2 Роджър Федерер продължи похода си към девета титла от Уимбълдън, след като победи французина Адриан Манарино с 6-0, 7-5, 6-4 в мач от четвъртфиналите на надпреварата.

На Централния корт в Ол Ингланд Клъб Федерер започна безпощадно и даде само пет точки на съперника си в първия сет, печелейки го с 6-0 за 16 минути игра. 22-ят поставен в схемата Манарино успя да спаси три поредни възможности за пробив в откриващия гейм на втората част, което му вдъхна увереност и той заигра по-силно. Двубоят вървеше към тайбрек, преди Манарино да се пропука в 11-ия гейм и да загуби подаването си, след което Федерер нямаше проблеми да стигне до 7-5. В третия сет французинът пропусна три възможности за пробив при 4-3 в своя полза и веднага след това допусна пробива.

Осемкратният шампион нямаше проблем да затвори мача на собствен сервис след час и 45 минути игра, увеличавайки серията си от поредни спечелени сетове на Уимбълдън на 32, само два по-малко от собствения си рекорд, поставен през 2005-06. Като допълнение Федерер не е допуснал пробив в 81 поредни гейма. За място на полуфиналите швейцарецът ще спори с осмия поставен Кевин Андерсън или французина Гаел Монфис.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички