Федерер не вярва, че може да завърши сезона като номер 1


Федерер не вярва, че може да завърши сезона като номер 1
Снимка: Getty Images/Guliver

1041 0

Роджър Федерер призна, че въпреки страхотното си представяне през 2017 г., ще му бъде трудно да финишира сезона като номер 1 в световната ранглиста. Днес Маестрото завоюва шестата си титла за година, триумфирайки на Мастърса в Шанхай, след категорична победа над първата ракета в света Рафаел надал с 6-4, 6-3.

"Много съм развълнуван от резултатите ми през тази година. Оттук насетне всичко, което постигна, ще е един бонус. Първото място в света ми изглежда трудно постижимо, но ако продължавам да играя по този начин – кой знае, може и да успея да съкратя изоставането си", заяви той.

След днешния успех 36-годишният Федерер съкрати още повече изоставането си от Надал в битката за лидерската позиция в ранглистата, при оставащи три турнира до края на годината.

"Ако трябва да съм честен, дори не знам какво е нужно, за да стана номер 1. Единственото, за което съм сигурен е, че ще участвам на Финалите в Лондон, докато с моя тим все още не сме решили дали ще играя в Париж и Базел, като това зависи и от представянето на Рафа", заяви след срещата швейцарецът.

"За момента това по-скоро не изглежда реално и поради тази причина не съм мислил особено по този въпрос. Имах такава нагласа преди турнирите в Монреал, Синсинати и Ю Ес Оупън, но просто тогава не всичко се разви както се надявах", коментира той.

"Сега е важно да се опазя от контузии, а утре, когато се върна в Швейцария, с моя тим ще помислим относно турнирите в Базел и Париж – дали да играя на единия, на двата или пък да ги пропусна. Основният ми приоритет си остава Заключителния турнир в Лондон и искам да го спечеля“, допълни още носителят на 19 титли от Големия шлем.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички