Федерер измести Надал и отново е номер 1 в света


Федерер измести Надал и отново е номер 1 в света
Снимка: Getty Images/Guliver

955 0

Роджър Федерер ще измести Рафаел Надал от първото място в световната ранглиста от началото на следващата седмица, след като победи Ник Кирьос с 6-7(2), 6-2, 7-6(5) в мач от четвъртфиналите на турнира в Щутгарт.

Швейцарецът имаше нужда да достигне полуфиналите в германския град, за да си осигури трето завръщане на върха на ранглистата от началото на година. Носителят на 20 титли от Големия шлем трябваше да се потруди здраво, за да стигне до успеха срещу Кирьос, но се представи отлично на собствен сервис, като не даде нито една възможност за пробив на съперника си.

Първата част мина без пробиви, но Кирьос се наложи със 7-2 в тайбрека, за да поведе в резултата. Във втората част Федерер на два пъти взе подаването на опонента си, за да вкара мача в трети сет. В него отново се стигна до тайбрек, който швейцарецът спечели със 7-5, за да затвори мача след час и 51 минути игра и да си осигури първото място в ранглистата. В утрешния финал Федерер ще се изправи срещу канадеца Милош Раонич, който победи миналогодишния победител Люка Пуй с 6-4, 7-6(3) в другия полуфинал от надпреварата

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички