Федерер е на финал след епичен сблъсък с Хачанов в Хале


Федерер е на финал след епичен сблъсък с Хачанов в Хале
Снимка: БГНЕС

1407 0

Роджър Федерер ще спори за титлата на тенис турнира на трева в Хале. Това стана факт, след като в изключителен полуфинал осемкратният шампион от надпреварата победи с 6-4, 7-6 (5) младата руска надежда Карен Хачанов. Въпреки своите 21 години, 38-ят в света Хачанов демонстрира страхотна игра в днешния двубой и затрудни максимално имения ти си съперник.

Срещата започна отлично за Федерер, който реализира пробив още в откриващия гейм. Неговият съперник направи моментално рибрейк за 1-1, но 35-годишният швейцарец проби отново за 2-1, а след това затвърди преднината си на свой сервис. До края на сета лидерът в схемата успя, макар и трудно, да удържи аванса си и да спечели първата част с 6-4.

Здравата битка продължи и през втория сет, който предложи на феновете на централния корт в Хале тенис на много високо ниво. След много равностойна игра в деветия гейм Федерер стигна до ключов пробив за 5-4 и възможността да сервира за мача. Младият руснак обаче отново не се предаде и изправен пред угрозата от елиминация изравни за 5-5. Хачанов спечели подаването си, а впоследствие получи два сетбола на сервиса на швейцареца. В този момент обаче опитът и класата на Маестрото натежаха и осемкратният шампион от надпреварата удържа подаването си, за да вкара сета в тайбрек. Там Федерер бе безкомпромисен и го спечели със 7-5, с което и си гарантира място на финала.

Там той ще спори с победителя от двубоя между Александър Зверев и Ришар Гаске.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички