Федерер: Титла срещу Надал е перфектното завръщане


Федерер: Титла срещу Надал е перфектното завръщане
Снимка: Getty Images/Gulliver

1713 0

Шампионът на Australian Open 2017 Роджър Федерер заяви, че е стигнал до бленуване завръщане след контузията със спечелването на 18-а титла от Големия шлем и 5-а в Австралия.

"Искам да поздравя Рафа за впечатляващо завръщане. Мисля, че и двамата не вярвахме, че можем да стигнем до финал, след като миналата година трябваше да играем демонстративен мач, когато и двамата бяхме контузени. Това бе перфектният сценарий да се завърна по този начин, с титла точно срещу Надал“, заяви Маестрото.

"Понякога тенисът е жесток спорт. Всички казват в такива случаи, че са работили усърдно, но за да победиш тенисист като Рафа изисква много усилия. Аз положих много усилия в последните шест месеца. Освен моя екип, искам да поздравя и екипа на Рафа, който успя да му помогне да се завърне по този начин, благодаря ви".

Швейцарецът изрази надежда, че и следващата година отново ще бъде на турнира. "Почти 20 години идвам да играя в Мелбърн и за мен винаги е било огромно удоволствие и чест. Надявам се, че ще се видим отново тук и догодина", завърши новият шампион на турнира в Австралия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички