Федерер - Дел Потро е финалът при мъжете на Индиън Уелс


Федерер - Дел Потро е финалът при мъжете на Индиън Уелс
Снимка: Getty Images/Guliver

1508 0

Световният номер 1 Роджър Федерер и аржентинецът Хуан Мартин дел Потро ще се изправят един срещу друг във финала на турнира от сериите Мастърс в Индиън Уелс късно тази вечер.

Швейцарският маестро трябваше да даде всичко от себе си срещу хърватина Борна Чорич, за да запише 17-ти пореден успех от началото на годината. Федерер се наложи над младия си опонент с 5:7, 6:4, 6:4, като в решаващия трети сет изоставаше с 3-4 и пробив. Носителят на 20 титли от Големия шлем бе далеч от най-добрата си игра, но показа характер и класа, за да стигне до обрат и да запише най-добрия старт на сезон в кариерата си.

Дел Потро от своя страна бе повече от убедителен срещу канадеца Милош Раонич и спечели с 6:2, 6:3, за да запише 10-а поредна победа. Кулата от Тандил имаше нужда от час и 5 минути, като реализира четири пробива от пет възможности за успеха.

За Дел Потро това бе победа номер 400 в кариерата му. Тази вечер той ще се опита да стигне до първата си Мастърс титла в своя четвърти финал. До момента аржентинецът има 6 победи и 18 загуби срещу Федерер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички