Ето с какво е опасен съперникът на Гришо в Дубай (ВИДЕО)


Ето с какво е опасен съперникът на Гришо в Дубай (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

3484 0

"Тъмен кон" е застанал на пътя на Григор Димитров на турнира в Дубай. Става дума за ракета номер 1 на арабския свят Малек Джазири, с който българският топ тенисист никога досега не се е срещал.

Сигурно е, че Димитров и екипът му ще разучат 34-годишния тунизиец. SportLive.bg обаче изпревари дори и тях. Ето каква е характеристиката на играта на Джазири, за който притеснителното е, че се мотивира максимално, когато срещу него е високо ранкиран съперник:

"Джазири играе освещаващ в днешно време високо рисков тенис, като обича да влиза в офанзива веднага след началните му удари, които често са около 195 км/ч или по-мощни. Не се страхува да атакува с бързи форхенди, слайс-бекхенди с една ръка. Понякога обича така наречените "chip-and-charge" ретури (слайз скъсен удар от ретур, с който подготвя атака при мрежата), които не рядко изненадват съперника му с прецизността, с която ги изпълнява. Когато играта му тръгне, Джазири става опасен противник за всеки съперник и може да играе на нивото на съперника си. Той често обаче губи концентрацията си, когато играе с тенисисти с по-нисък ранг от неговия", се казва в материал на tennis-tourtalk.com.

В момента тунизиецът е 116-и в света.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички