Експресен Монфис чака Циципас за страхотно тенис зрелище в София


Експресен Монфис чака Циципас за страхотно тенис зрелище в София
Снимка: Actualno.com/Тодор Маргаритов

1185 0

Гаел Монфис демонстрира шампионска форма в мача на деня на Sofia Open 2019. Френският тенисист спечели изненадващо лесно срещу Михаил Кукушкин със 7:5, 6:2, като демонстрира отлична игра от основната линия и далеч по-успешен първи начален удар в сравнение с първия му мач в зала "Арена Армеец" във вторник.

В страхотно зрелище се превърна първия сет, в който и двамата демонстрираха невероятно креативна игра. Постоянно оръжие и на двамата беше късата топка, а разиграванията безспорно бяха най-добрите от началото на турнира.

Развръзката на стъпи в гейм №12, в който Монфис се възползва от неработещия първия сервис на Кукушкин и поведе с 0:40. Казахстанецът успя да защити първата брейк точка, но сбърка при втората - пробив и гейм за Монфис.

Изненадващо Кукушкин първи проби във втория сет, като направи Монфис безпомощен на няколко пъти. Тогава обаче започна наказателната акция на атрактивния французин. Той веднага върна пробива, като взе следващите 4 гейма и поведе с 5:2. При 5:3 Монфис изпусна две поредни точки да затвори сета, но при третата с прекрасен минаващ удар спечели сета с 6:3, а с това и мача.

Благодарение на победата си, Монфис ще играе в утрешния ден на четвъртфинал, като ще се изправи срещу Стефанос Циципас или Щруф.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички