Експерт: Ако Димитров завърши кариерата си без титла от Големия шлем, ще бъде разочарование


Експерт: Ако Димитров завърши кариерата си без титла от Големия шлем, ще бъде разочарование
Снимка: Getty Images/Guliver

1918 0

"Титла от сериите Мастърс 1000, постоянство през сезона и още силни представяния в турнирите от Големия шлем". Това е дефиницията за успешен сезон, която дава на Григор Димитров авторитетния тенис портал Tennis.com.

"Той изглежда готов да се завърне в топ 10 за първи път от три години насам. Така и трябва да бъде при играч с неговите талант и възможности. За да определим как ще се представи Димитров до края на сезона, първо би трябвало да дефинираме какво би било успех за него. Дали това е да спечели първа Мастърс титла? Да достигне още някои полуфинал в Шлема? Да се задържи в топ 10? Да запази добрата си форма седмица след седмица? Да побеждава играчите от Топ 5? Да спечели някой от оставащите турнири от Големия шлем?",пише експертът на изданието Стив Тигнър

"Има хора, които наблюдавайки неговата игра и спомняйки си за вниманието, което генерира към себе си през годините, ще сметнат всичко по-малко от титла от Големия шлем за провал за него. И ако Димитров завърши кариерата си без да е постигнал това, ще бъде разочарование. Все пак, относно този сезон, бих искал да го видя като част от играчите от Топ 5, 6 или 7 - да покаже тяхното постоянство. Достигане напред в турнирите от Шлема и спечелването на Мастърс титла ще бъдат удовлетворяващи за момента", допълва още специалистът.

След отличния старт на сезона и титлите в Бризбън и София, както и достигането на Гришо до полуфинал в Мелбърн, Димитров допусна едва втора загуба през сезона от Давид Гофен на турнира в Ротердам. Димитров да се завърне на корта за първия за годината "Мастърс" турнир в Индиън Уелс, който започва в началото на март.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички