Ебдън и Хаасе на пътя на българите на Sofia Open, вижте жребия


Ебдън и Хаасе на пътя на българите на Sofia Open, вижте жребия
Снимка: БГНЕС

905 0

Жребият за четвъртото издание на Sofia Open беше изтеглен в залата за пресконференции в "Арена Армеец“. Водач в схемата е руснакът Карен Хачанов, който ще дебютира в турнира с двубой срещу победителя от срещата Денис Истомин-Матео Беретини.

Освен Хачанов, директно от втория кръг ще започнат още трима тенисисти – Стефанос Циципас, Роберто Баутиста Агут и Даниил Медведев. В церемонията се включи трикратния шампион от турнирите на Големия шлем Стан Вавринка, който за втора поредна година ще участва в София. В първия кръг швейцарецът ще има за съперник миналогодишния финалист Мариус Копил.

SOFIA OPEN 2019: ИЗГРЯВАЩИЯТ БЪЛГАРСКИ ТЕНИСИСТ, ЗАД КОЙТО СЕ КРИЕ ПОБЕДА НАД ЦИЦИПАС

Двамата българи в основната схема – Адриан Андреев и Димитър Кузманов, ще премерят сили съответно с Матю Ебдън и Робин Хаасе. Едно от големите дербита на старта е дуелът между Гаел Монфис и Виктор Троицки. Сърбинът, финалист в турнира от 2016-а година, получи последната "уайлд кард“ за основната схема.

"Нормален и приемлив жребий. Играхме заедно тук преди 2 години. В момента знам, че той е с националния отбор и играе за Купа „Дейвис“, което означава, че ще има по-малко време да свикне с условията тук“, каза Димитър Кузманов по повод своя жребия. Той добави, че се надява тази година да запише първата си победа на сингъл на Sofia Open.

В неделя започват квалификациите в турнира, а първите двубои от основната схема ще бъдат в понеделник. А защо ракета номер 1 на България Григор Димитров отказа да играе в София - вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички