ESPN: Вече няма съмнение - Григор Димитров е суперзвезда


ESPN: Вече няма съмнение - Григор Димитров е суперзвезда
Снимка: Getty Images/Guliver

2732 0

Успехите на Григор Димитров през последната седмица се трупат един след друг. След като прослави България и себе си, спечелвайки Финалния Мастърс в Лондон, при това с 5 победи, тенисистът получи и друго признание. Авторитетната спортна медия ESPN го обяви официално за суперзвезда.

Според пратеничката на медията в Лондон това е било затвърдено от начина, по който Димитров се държа след успеха си - прескочи бариерите и посвети победата на своята приятелка, поп звезда. С това той е постигнал статута си на суперзвезда.

Журналистката пише още, че Григор е извел на улицата и в зала "О2 Арена" в неделя хиляди свои фенове. "Българските знамена грееха на трибуните във всеки негов мач, а феновете на популярния играч го преследваха за автографи след двубоите", пише тя.

В момента в Лондон живеят около 70 000 българи, като според ESPN повечето от тях са излезли да покажат подкрепата си към своя сънародник преди финала. Виковете "Григор, Григор" пък са отеквали навсякъде около арената.

От Sportlive.bg ще добавим още една причина за потвърждение на суперзвездния статут на Димитров. И това е фактът, че любимата футболна звезда на Англия Дейвид Бекъм подкрепяше българина на почти всеки мач, в компанията на средния си син Ромео. Малкият Бекъм пък последва българина след успеха му над Доминик Тийм в груповата фаза, за да го поздрави лично и да се снима с него.

*Снимка: ESPN

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички