Джокович за Мъри: Надявам се да се завърне в елита през 2020-а


Джокович за Мъри: Надявам се да се завърне в елита през 2020-а
Снимка: Getty Images/Guliver

1358 0

Новак Джокович заяви, че „искрено се надява“ Анди Мъри да продължи завръщането си към оптимална спортна форма и да бъде отново сред топ ешелеона на мъжкия тенис догодина.

Британецът бе на път да се откаже от спорта през януари, но претърпя операция за смяна на тазобедрената става. Трикратният шампион в турнирите от Шлема вдигна първата си титла от веригата на ATP от март 2017 по-рано този месец, побеждавайки Стан Вавринка във финала на турнира в Антверпен.

„Искрено се надявам. Надявам се той да се бори за топ позициите, защото тенисът ще бъде облагодетелстван от това“, сподели световният номер 1, който търси рекордна пета титла от Мастърс турнира в Париж тази седмица.

„Всички знаем какво наследство остави той вече и какво предстои да остави. Имайки предвид през какво премина в последните три години, беше наистина приятно да го видя с титла след толкова дълго време. Само той знае колко трудно му е било в последните няколко години както физически, така и психически“, добави Ноле.

32-годишният шотландец, който стана за първи път номер 1 в света в кариерата си именно в Париж през 2016, ще играе за Великобритания в дебютното издание с променен формат на Купа Дейвис в Мадрид през ноември.

Самият Джокович имаше проблем с контузия през 2017 – травма на лакътя, но впоследствие се завърна и спечели по две титли от Големия Шлем в последните две години. „Познавам дисциплината и етиката, която има Мъри и колко трудолюбив е, така че той определено го заслужава. Определено му желая всичко най-добро“, завърши сърбинът.

Мъри няма да играе във френската столица, докато Джокович открива кампанията си директно от втори кръг срещу сънародника си Душан Лайович или участващия като „щастлив губещ“ представител на домакините Корентен Муте.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички