Джокович разкри кой е най-големият му съперник на корта


Джокович разкри кой е най-големият му съперник на корта
Снимка: Getty Images/Guliver

2025 0

Новак Джокович разкри причината, поради която винаги е искал да бъде в мачове срещу големите си конкуренти Рафаел Надал и Роджър Федерер и да ги побеждава. Целта на сърбина е била да стане номер 1 в света и да печели най-престижните състезания от календара на мъжкия тенис – Мастърсите и Големите шлемове. Сръбският тенисист спечели титлата на Мастърса в Синсинати за първи път в кариерата си тази година, с което постигна т. нар. ,,Златен Мастърс“ – трофей във всеки един турнир от сериите Мастърс 1000. Джокович може да се изправи срещу номер 1 в света Надал на финала на тазгодишния US Open, като това ще бъде 53-и сблъсък помежду им. Именно тяхното съперничество и това между него и Федерер е довело до такива успехи в кариерата на настоящия шампион на Уимбълдън.

"След Надал, Федерер е най-големият ми опонент на корта. Мачовете срещу тях и тези с Мъри – те ме направиха толкова добър играч. Те са причината да искам толкова силно да бъда на върха и да печеля големите турнири, да имам такава забележителна кариера зад себе си. В началото не съм си представял, че ще мога да кажа всичко това сега относно постиженията ми в тениса. Но да бъда в ерата на двама от най-великите в този спорт, да се конкурирам с тях и да ги побеждавам на най-големите сцени – това е нещо наистина специално и съм благодарен, че имам възможността да го изпитам‘‘.

Джокович се класира за четвъртфиналите в Ню Йорк след победа над португалеца Жоао Соуса в три сета – 6-3, 6-4, 6-3. Сърбинът имаше проблеми с жегата по време на мача, но е щастлив, че е успял да се справи с тежките условия.

"Жегата ми беше също съперник днес. Имах проблеми с нея и в първия кръг, не е лесно да се играе тенис в такива условия, но това е положението. Няма какво толкова да промениш, просто трябва да се бориш и да оцелееш, да намериш начин да стигнеш до крайния успех“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички