Джокович пропуска Мастърса в Монреал


Джокович пропуска Мастърса в Монреал
Снимка: Getty Images/Guliver

1099 0

Световният номер 1 Новак Джокович няма да играе в турнира от сериите Мастърс в Монреал през август, за да си даде допълнителна почивка след спечелената титла на Уимбълдън по-рано този месец.

В Лондон сърбинът стигна до 16-та си титла от Големия шлем след епичен финал от Роджър Федерер, спечелен с тайбрек в решаващия пети сет. „Съжалявам, че ще пропусна Роджърс Къп. Заедно с моя екип решихме, че тялото ми има нужда от по-дълъг период на почивка, преди да се завърна на корта. Обичам Канада и имам много приятели там, които винаги ме карат да се чувствам като у дома си. Нямам търпение да се завърна и отново да играя пред публиката в Монреал“, написа Джокович в социалните мрежи.

Монреал и Торонто се редуват като домакини на Мастърса в Канада, като Джокович е печелил титлата по два пъти във всеки град. Друг отсъстващ от турнира тази година ще бъде аржентинецът Хуан Мартин дел Потро, който се възстановява от операция на капачката на коляното. Ришар Гаске и Михаил Кукушкин ще заемат двете свободни места в основната схема. Роджърс Къп започва на 5 август.

Междувременно Григор Димитров бързо-бързо се сбогува с участието си на турнира в Аталанта след поражение от 405-ия в света (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички