Джокович поведе на Надал в 1/2-финала на Уимбълдън, мачът се доиграва днес


Джокович поведе на Надал в 1/2-финала на Уимбълдън, мачът се доиграва днес
Снимка: Getty Images/Guliver

1076 0

Трикратният шампион на Уимбълдън Новак Джокович се доближи на сет от класиране за финала в Лондон. Във втория полуфинал от надпреварата сърбинът поведе с 2-1 сета на световния номер 1 Рафаел Надал, преди срещата да бе прекъсната заради късния час.

Двубоят между двамата ще бъде доигран днес, а до това се стигна, след като в първия мач от полуфиналите, Кевин Андерсън се наложи над Джон Иснър в истински трилър, продължил близо 6 часа и половина.

Иначе началото на 52-ия сблъсък между Джокович и Надал определено оправда очакванията, като двамата изнесоха истински спектакъл за зрителите на Централния корт. Сърбинът успя да измъкне първия сет след ключов пробив в седмия гейм за 4-3, а впоследствие не изпусна аванса си и спечели частта с 6-4.

Във втория сет първи своя удар нанесе испанецът, пробил за 3-1, но Новак моментално направи рибрейк. Последва обаче нов пробив за Надал, който този път не удържа преднината си и изравни след 6-3 в своя полза

Третият сет премина много оспорвано, като този път пробиви липсваха. В последвалия тайбрек Джокович успя да се наложи с 11-9 и така да се доближи само на сет от място на финала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички