Две победи пращат Григор Димитров под №3 в световната ранглиста

Сензацията на Финалите на ATP е факт. Един от фаворитите в лицето на Александър Зверев се сбогува с надпреварата, след като пропусна пробив аванс в третия сет срещу Джак Сок и позволи на американеца не само да го обърне, но и да спечели драматичната битка в четвъртък вечер. И това е страхотна новина за Григор Димитров, който може да финишира годината под №3 в световната ранглиста.

Подобен развой беше малко очакван преди началото на турнира, тъй като разликата между Саша и Гришо беше 760 точки в полза на супер таланта на световния тенис. След като Зверев вече изигра мачовете си на турнира и отпадна обаче, това означава, че разликата не само може да бъде стопена, но и заличена.

Снайперистки ли е сервисът на Григор Димитров? Всъщност това е единственият проблем

Еуфорията от класирането на Григор Димитров на полуфинал на Финалите на ATP е огромна. В България всяка медия отразява подробно всяка стъпка на н...

С две победи в два мача Григор Димитров има актив от 400 точки в турнира - 200 повече от Зверев. Ако успее да победи Пабло Кареньо Буста в последния си мач от груповата фаза, българският тенисист ще набере актив от 600 пункта в надпреварата - 400 повече от Зверев.

Победа в полуфинала от Финалите на ATP е оценена на 400 точки. Това означава, че ако Григор Димитров се класира на финал, той ще е събрал актив от 1000 точки в Лондон - 800 повече от настоящия №3 в световната ранглиста. Това на свой ред означава, че Зверев ще бъде изпреварен от българския тенисист с 40 точки и именно той ще се настани на 3-ата позиция.

Казах ви, че Григор Димитров ще е в топ 5 в края на годината

По време на Australian Open Григор Димитров показа страхотен тенис, достигайки до полуфиналите в турнира. Да, той не успя да преодолее Рафаел Над...

Съперник на Димитров в полуфинала е Джак Сок, като победа над него и над Буста в групата означава, че Гришо ще влезе във финала в неделя като №3 в света. Към настоящия момент той вече си гарантира поне 5-о място в световната ранглиста, след като Марин Чилич отпадна в Лондон. Единственият шанс той да бъде изместен от топ 5 е някой измежду Давид Гофен и Джак Сок да спечели турнира - малко вероятна развръзка, особено ако Григор запази страхотното ниво на тенис, което показва в зала "O2" в Лондон.

Още по темата

Please select answer!