Доминик Тийм сломи Федерер и триумфира в Индиън Уелс


Доминик Тийм сломи Федерер и триумфира в Индиън Уелс
Снимка: Getty Images/Guliver

942 0

Доминик Тийм победи Роджър Федерер в три сета и триумфира с титлата на турнира от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс. Австриецът се наложи над швейцарския ветеран с 3-6, 6-3, 7-5 след 2 часа и 3 минути игра.

Тийм реализира 3 пробива от 4 възможности, а Федерер само два от 11. Австрийският тенисист поведе с 3-2 в преките двубои с Маестрото. В началото на март 37-годишният Федерер завоюва своята титла №100 в кариерата след успех над Стефанос Циципас във финала на турнира в Дубай. За Тийм трофеят в Индиън Уелс е първи за сезона, 12-и в кариерата му и първи от Мастърс 1000.

В женския турнир победителка сензационно стана 18-годишната канадка Бианка Андрееску. Участващата с покана от организаторите тийнейджърка в заключителната среща надигра германката Анжелик Кербер с 6-4, 3-6, 6-4. За младата канадска тенисистка това е първа титла в кариерата й. Андрееску по пътя си към финала елиминира Доминика Цибулкова, Стефани Фьогел, Ван Цян, Гарбине Мугуруса и Елина Свитолина. Иначе отказването на Надал на полуфиналите стана историческо събитие. Вижте защо в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички