Директорът на турнира в Марсилия разочарован от Григор


Директорът на турнира в Марсилия разочарован от Григор
Снимка: БГНЕС

13198 0

Основателят и директор на ATP 250 турнира в Марсилия Жан-Франсоа Кожол разкри, че е разочарован от факта, че ракета №1 на България Григор Димитров няма да вземе участие в 25-то издание на надпреварата.

Французинът призна обаче, че знае за натрупаната умора у българина и предпочита да разчита на тенисисти, които са готови на 100% за турнира.

"Очевидно е, че съм разочарован, особено като се има предвид колко много вярвам на Григор... Дадох му една от първите специални покани (през 2009) и тогава той почти победи Жил Симон, който бе №8 в света. Сервираше за мача. Инвестирал съм в него, защото обичам играта му и го харесвам като личност.

От януари насам той игра и печели много. Има натрупана умора. Повече е на психическо ниво, отколкото физически, след като игра у дома в София. Преди това спечели в Бризбейн и достигна полуфиналите на Australian Open. В Ротердам се представи малко по-малко добре, имаше нужда от почивка. Не помага, когато един играч не е на 100% и е рисково да загуби на старта на турнир от класата на нашия," коментира Кожол.

"Тази година събрахме силен състав с Гаел Монфис, Жо-Вилфред Цонга, Ришар Гаске, Люка Пуй и Жил Симон. Много турнири биха искали да разчитат на тях. Прекрасно е да видим най-добрите ни играчи на корта," завърши той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички