Димитров не издържа на сравненията с Федерер


Димитров не издържа на сравненията с Федерер
Снимка: Getty Images/Guliver

2044 0

2015-а определено не е годината на Григор Димитров. Българинът не оправдава очакванията, които бяха много големи след чудесния му минал сезон, в който той достигна до полуфинал на „Уимбълдън“ и до четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия.

Сега световният номер 11 беше елиминиран в третия кръг в Лондон от французина Ришар Гаске, който имаше много по-ясна идея за играта си, а и представянето му бе много ефектно.

Този мач отразява много ясно сезона на Григор – той прави някои и друг фойерверк на корта, но това в никакъв случай не прави успешна кампанията му.

Най-добрите му резултати през сезона са полуфиналите в Истанбул и Бризбейн, но това, което е най-обезпокоително, е представянето му в турнирите от Шлема. Отпадна на 1/8-финал в Мелбърн, в първия кръг в Париж и сега в третия кръг на „своя“ „Уимбълдън“.

Българинът се опитва да обясни в последните седмици причините за тази криза, изтъквайки промените в начина си на игра и желанието за по-голяма вариативност на ударите му. Докато всичко това се смеси, трябвало време.

Разбира се и самият той не е очаквал толкова негативно развитие на нещата, но с много по-усилена работа резултатите щели да дойдат.

Талантът му е безспорен, все пак говорим за един от най-добрите играчи в тура, но нещо не е наред при него, особено в главата.

Григор винаги е бил считан за новия Федерер, но изглежда не е в състояние да издържи на натиска на едно такова сравнение.

Миналата година бе близо до това да защити прякора си, но тази показа, че все още е много далече от оригинала. Отчасти и заради самия Федерер, защото той е единствен и неповторим и идва ли някога ще има друг като него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички