Димитров може да стане вторият най-ниско ранкиран полуфиналист на US Open


Димитров може да стане вторият най-ниско ранкиран полуфиналист на US Open
Снимка: Getty Images/Guliver

5232 0

Ако намери сили и мотивация у себе си и победи големия Роджър Федерер, Григор Димитров може да запише името си в историята. Двамата се срещат в 1/4-финалите на US Open, а победа за българина ще го направи вторият най-ниско ранкиран тенисист, класирал се на полуфинал в Ню Йорк, съобщава "The Washington Post".

Засега този рекорд се държи от Джими Конърс, който се класира на полуфинал през 1991 година, когато е номер 174 в света. Още по-интересното е, че американецът тогава е на 39 години. Конърс обаче губи от Джим Курие.

Федерер пък преследва друг рекорд - той може да стане вторият най-възрастен полуфиналист на турнир от Големия Шлем от 1991 г. насам. Първият е Конърс (39 години). Швейцарецът е на 38 сега.

Според "The Washington Post", Федерер е напълно спокоен оттук към финала, тъй като активът му срещу останалите тенисисти в неговата половина на твърди кортове е 26:0. А какво очаква Григор, ако победи идола си, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички