Димитров изпусна шанса си и Джокович спечели балканската битка в Синсинати


Димитров изпусна шанса си и Джокович спечели балканската битка в Синсинати
Снимка: Getty Images/Guliver

9130 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров не успя да се възползва от дъжда, който заваля след пробива на Новак Джокович във вчерашния ден, и в крайна сметка загуби от сърбина след сериозните грешки, които допусна - 6:2, 3:6, 4:6.

Гледай на живо Григор Димитров и мачовете от турнирите ATP Masters 1000 и ATP 500 само по MAX Sport 1.

Димитров изигра брилянтен първи сет в четвъртък вечер на Мастърса в Синсинати, но след това последва сериозен спад в играта му. Джокович успя да го обърне лесно във втория сет от 1:3 гейма пасив и вкара мача в решаваща трета част, в която отново проби рано-рано.

Димитров обаче беше "спасен" от дъжда, който заваля, а битката се поднови в петък вечер. Той достигна до един шанс за пробив, но го пропиля след слаб ретур и така и не успя да се върне в мача - 4:6 и шампионът беше детрониран.

Димитров загуби 910 точки в този турнир, което го праща на максимум 7-о място в световната ранглиста. Ако Джокович спечели срещу Милош Раонич в следващия си мач, Димитров ще остане 8-и в подреждането на световната ранглиста.

СЛЕД ПОДНОВЯВАНЕТО

1:3 - Бърз сервис гейм на 0 за Джокович.

2:3 - Димитров допусна две неточности в играта си, но нямаше проблеми да спечели своето подаване на 30.

2:4 - Джокович отново не беше притеснен в своето подаване и поддържаше разликата от 1 пробив в своя полза.

3:4 - Отлична техника, демонстрирана от Григор. Той спечели няколко много интересни разигравания, благодарение на бекхенда си, а и два пъти реализира ас.

3:5 - Димитров се възползва от пасивността на Джокович, който предпочете отбранителна позиция при 30:30 и с брутален форхенд по правата стигна до точка за пробив. Последва обаче слаб ретур на българина и равенство. "Упражнението" беше повторено още два пъти - от форхенд, и Джокович поведе с 3:5.

4:5 - С новите топки Григор спечели подаването си на 30. Двете точки на Джокович дойдоха от двойна грешка на българина и страхотен форхенд ретур по правата.

4:6 - Димитров допусна две непредизвикани грешки при атаките си в последния гейм, а Джокович регистрира и ас, за да поведе с 40:0. Силите на българина стигнаха за само 1 точка, а слайс бекхенд в аут беше и краят на мача.

ПРЕДИ ПРЕКЪСВАНЕТО

В истинска пародия се превърна вторият мач на първата ни ракета Григор Димитров от Мастърса в Синсинати. Очакваното с изключително нетърпение зрелище срещу актуалния шампион от "Уимбълдън" Новак Джокович беше развалено от непрестанно появяващия се дъжд в Охайо.

Гледай на живо Григор Димитров и мачовете от турнирите ATP Masters 1000 и ATP 500 само по MAX Sport 1.

Каква ще е картинката в третия кръг на турнира стана ясно още в началото на деня, след като започна да валия дъжд и стартът на мачовете се отложи с часове. А срещата на Григор беше чак четвърта на централния корт и съответно дъждовните паузи изместиха старта едва рано тази сутрин.

Забавянето в крайна сметка се оказа по-добро за Григор, който буквално прелетя през първия сет, докато при Джокович се усети сериозно колебание – може би и заради проблемите със стомашен вирус, които той имаше още в предния си мач срещу французина Адриан Манарино, който спечели трудно с 4:6, 6:2, 6:1. Григор взе първия сет на мача с внушителното 6:2 гейма, правейки пробиви в третия и седмия гейм на частта. Той се представи отлично на ретур и в двата случая, като успя да задържи дълбоко топката, а на свой сервис нивото му беше много високо и бившия номер едно в света не успя изобщо да го затрудни.

Вторият сет отново тръгна по най-добрия начин за Димитров – пробив за 2:1 гейма, като българинът вече залагаше изключително на сечен бекхенд, който му носеше сериозен успех – Джокович просто не можеше да спре да прави грешки на тези топки. Внезапно обаче, сякаш от нищото, нещата се промениха. Григор влезе в дупка в шестия гейм, правейки двойна грешка, а на точката за пробив заби смач в мрежата. Това се оказа изключително негативно за играта на Димитров и той бързо-бързо допусна втори пробив, за 3:5, редейки грешка след грешка и сетът в крайна сметка отиде на сметката на Ноле.

Веднага след края на сета заваля дъжд, а при подновяването Джокович влезе по-добре – с пробив още в третия гейм, като отново Димитров се провали на смач в решителен момент. Точно тогава дъждът отново се появи и мачът беше прекъснат за втори път, като този път това беше окончателно за тази сесия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички