Дел Потро на финал с Джокович, след като контузия спря Надал


Дел Потро на финал с Джокович, след като контузия спря Надал
Снимка: Getty Images/Gulliver

3382 0

Хуан Мартин дел Потро  и Новак Джокович ще се изправят един срещу друг във финала на US Open, след като спечелиха своите мачове съответно срещу Рафаел Надал и Кей Нишикори в полуфиналите.

Аржентинският тенисист бе загубил в три от последните четири турнира от Големия шлем именно срещу Надал, но тази нощ успя да постигне частичен реванш, побеждавайки испанеца със 7-6(3), 6-2 и отказване на световния номер 1. И двамата тенисисти не показаха най-доброто от себе си в първия сет, като шампионът от 2009 година бе изненадващо пасивен, докато ударите на Надал бяха твърде къси и не затрудняваха противника му. Дел Потро на два пъти повеждаше с пробив – в откриващия гейм и след това отново в 11-ия, но и два пъти трикратният шампион веднага наваксваше изоставането си. В тайбрека Кулата от Тандил реши да заложи на традиционната си агресивна игра и това даде резултат, като той се наложи със 7-3.

Още в средата на първата част Надал поиска физиотерапевта да превърже дясното му коляно, а в края на сета левичарят от Майорка ядосано махна превръзка и очевидно изпитваше в болката. Във втория сет Делпо тотално доминираше и проби два пъти съперника си, за да се доближи на сет от победата. След края на сета Надал стисна ръката на съперника си и сложи край на мача.

По този начин Дел Потро се класира на втория си финал в Ню Йорк, където ще срещне бившият номер 1 в света Новак Джокович. Сърбинът разби Кей Нишикори с 6-3, 6-4, 6-2, за да стигне за осми път до мача за титлата във Флъшинг Медоус. Джокович тотално доминираше над съперника си и не допусна нито един пробив в двубоя, като от своя страна взе подаването на японеца четири пъти, за да стигне до чист успех след два часа и 22 минути игра.

До момента Джокович води в мачовете с Дел Потро с 14-4, както и с 10-3 в срещите на твърди кортове. Финалът при мъжете е в неделя от 23:00 часа българско време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички