Дани Валверду: Времето с Надал извиси Григор и като личност

Треньорът на Григор Димитров Даниел Валверду разкри една от причините за възхода на своя възпитаник. Както е известно, през 2017 година българинът спечели три титли и се класира за Финалния Мастърс в Лондон, за първи път в кариерата си.

Според аржентинския специалист, на Григор много му е помогнало времето, което прекара със световния номер едно при мъжете Рафаел Надал.

Финален Мастърс: От разочарованието на една резерва до финалист и скрит фаворит

Най-добрият български тенисист Григор Димитров определено прави най-силната си година в мъжкия тенис и заслужено се класира за Финалния Мастърс в...

Както е известно, Валверду влезе в щаба на Димитров през юли 2016 година, когато той бе номер 36 в света и бе наредил няколко последователни загуби. Сега той е официално номер 6 в света и след Финалния Мастърс в Лондон може да напредне още в ранглистата.

"Той е много зрял, както на, така и на корта, каза треньорът пред "El Espanol". - Отборът успя да направи така, че тенисът да се превърне в приоритет за Димитров. Направихме смешни неща извън корта, но винаги заедно. Опитахме се да създадем положителна среда. За да играете добре, не можете да сте от другата страна на ума си", посочва Валверду.

"Очевидно, когато постигате добри резултати, това е по-лесно. Тенисът е начин на живот. Личността, която е извън корта, е същата, която минава през криза по време на мач. Играчът, който води с 6:3, 2:0, е по-малко реален от този, който е вързан на 5:5, 40:40. Там можете да видите истинския човек и неговия манталитет. Димитров тренира с Надал една седмица в Майорка в средата на юли и ще го направят отново следващият месец. Видя какъв е Рафа на корта, но по-специално извън него", каза още той.

"Това е една от причините, поради които решихме да прекараме малко време с Надал. Имам добро приятелство с него и си мислех, че всеки момент, който Григор прекарва с него, може да му помогне не само като тенисист, но и като човек. Той погледна към личния си живот. А научаването от човек като Рафа е много важно", завърши специалистът.

Още по темата

Please select answer!