България изравни на Южна Африка за Купа „Дейвис“ след труден успех на Митко Кузманов


България изравни на Южна Африка за Купа „Дейвис“ след труден успех на Митко Кузманов
Снимка: Actualno.com/Тодор Маргаритов

1869 0

Димитър Кузманов победи със 7-5, 7-5 Руан Рулофсе и изравни резултата в двубоя между България и Южна Африка от група II на зона Европа/Африка за Купа „Дейвис". След 43 дни извън корта заради контузия, Кузманов показа страхотна воля за победа и триумфира след близо два часа битка на твърдите кортове в Kelvin Grove Club в Кейптаун.

Макар и да не беше в оптимално физическо състояние, Мико пореден път демонстрира силния си характер, а след последната точка се отдаде на емоциите и се разплака на корта. Първия сет се реши в полза на Кузманов с един пробив в гейм номер 12. Втората част започна с брейк в полза на Рулофсе за 2-1. Нашето момче върна пробива за 4-4. При 5-4 Кузманов се възползва от медицински таймаут, а при 6-5 стигна до 40-30 и мачбол. Мико се възползва от първата си възможност и затвори мача в своя полза.

По-рано днес Александър Лазаров отстъпи с 4-6, 7-6(3), 3-6 на първата ракета на домакините Лойд Харис за 2 часа и 38 минути. Утре предстои двубоят на двойки между Равен Клаасен/Руан Роелофсе и Алекс Донски/Габриел Донев, както и останалите две срещи на сингъл – Кузманов срещу Харис и Лазаров срещу Роелофсе. Възможно е двамата треньори да направят и промени в състезателите.

България е в състав Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски, Габриел Донев и Адриан Андреев. Капитан на отбора е Тодор Енев. Капитан на Южна Африка е Маркос Ондруска.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички