Брилянтен Федерер обезличи Бердих по пътя към 1/8-финалите


Брилянтен Федерер обезличи Бердих по пътя към 1/8-финалите
Снимка: Guliver/Getty Images

804 0

Роджър Федерер продължава наказателната си акция на Australian Open и с много убедително представяне срази 10-ия в света Томаш Бердих с 6:2, 6:4, 6:4, за да се класира на осминафиналите.

Така швейцарецът, който поради контузия пропусна втората половина на миналия сезон и се смъкна до 17-а позиция в ранглистата на АТР, записа 199-ата си победа над съперник от топ 10.

4-кратният шампион в Мелбърн Федерер се представи наистина брилянтно пред очите на австралийската легенда Род Лейвър, като накара Бердих да изглежда съвсем обикновен. Швейцарецът принуждаваше противника си да играе дълбоко зад основната линия и не му позволи да бъде агресивен в нито един момент.

Първият сет бе най-едностранен, във втория Федерер направи брейк още в гейм номер 2 и не изпусна контрола оттогава, а в третата част при 4:4 Бердих от 40-0 се срина и след четири дюса ФедЕкспрес заслужи правото да сервира за мача. Три уинъра и един ас бяха достатъчни за чистата победа на швейцареца.

Той ще се изправи срещу Кей Нишикори на осминафиналите, който пък размаза Лукаш Ласко с 6:4, 6:4, 6:4 за 2 часа и 11 минути по-рано през деня. Федерер има 4 победи и 2 загуби срещу петия в ранглистата японец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички