Борбена Пиронкова отстъпи пред Радванска още на старта


Борбена Пиронкова отстъпи пред Радванска още на старта
Снимка: Getty Images/Gulliver

1261 0

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова отпадна още на старта на Australian Open. Българката загуби с 6:1, 4:6, 6:1 от световната номер 3 Агнешка Радванска. 

В първия сет Цвети успя да вземе само един гейм. Още в третия Радванска направи пробив, като при 15:30 българката успя да се измъкне и изравни точките. Спаси и първия шанс за пробив, но при втория пласира ретур по правата и стигна до пробив, който затвърди в следващия гейм. До края на сета полякинята направи още два пробива и изцяло диктуваше събитията на корта. При последния седми гейм световната номер 3 стигна до сетбол, който пловдивчанката го отрази. При втората възможност обаче полякинята успя.

Вторият сет започна по коренно различно начин за българката. Пиронкова започна с пробив на 0 в първия гейм, а във втория го затвърди. За радост на Цвети, полякинята започна да допуска повече грешки, а самата тя пък започна да играе доста по-открито. В третия гейм първата ни ракета изпусна чудесна възможност за нов пробив. При равни 40:40 и предимство за нея, Цвети се озова на мрежата, от където сбърка финалния смач, а можеше да дръпне с 3:0, но ударът ѝ бе в аут.

След него Радванска се измъкна успя да спечели подаването си 2:1, а след това и изравни. Цвети обаче направи нов пробив и взе гейма на 15. Последваха две двойни грешки, което подари гейма на Радвнска и тя върна пробива. В осмия гейм Цвети най-после взе подаването и поведе с 5:3. Макар да не успя да затвори сета при подаването на Радвнаска, в десетия гейм Пиронкова сервира за спечелване на сета и го направи при 6:4 гейма.

Цвети допусна лесно Радванска да поведе с 4:0 в последния сет. Дп края на срещата Пиронкова взе само един гейм, а полякинята показа, че изобщо не ѝ е повлияло развитието във втория сет. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички