Безкомпромисен Джокович "прегази" Гофен по пътя към трофея на Уимбълдън


Безкомпромисен Джокович "прегази" Гофен по пътя към трофея на Уимбълдън
Снимка: Getty Images/Guliver

1495 0

Световният номер 1 Новак Джокович се класира за полуфиналите на Уимбълдън за девети път в кариерата си, след като победи белгиеца Давид Гофен с 6-4, 6-0, 6-2 в първия четвъртфинал от мъжката схема на надпреварата.

28-годишният Гофен започна много силно двубоя на Централния корт в Ол Ингланд Клъб, като бе по-агресивен в началните минути и след като пропусна няколко възможности за пробив в първите геймове, все пак успя да вземе подаването на съперника си, за да дръпне с 4-3.

От този момент нататък Джокович повиши изключително много нивото си на игра и влезе в страхотна серия, като спечели 15 от следващи 17 гейма, за да стигне до чиста победа след час и 56 минути игра, като не даде нито един гейм на Гофен във втория сет.

За четирикратния шампион това бе победа номер 70 на Уимбълдън, като той завърши двубоя с 24 печеливши удара срещу 17 непредизвикани грешки и 70 процента успеваемост при излизанията на мрежата.

За място на финала Джокович ще спори с дебютант на фазата на полуфиналите - испанеца Роберто Баутиста Агут или Гуидо Пея от Аржентина.

Междувременно бившата номер 1 Серина Уилямс изгря скандално разголена на корица (снимки вижте тук).


Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички