Анди Мъри се класира на първи полуфинал от 2 години насам


Анди Мъри се класира на първи полуфинал от 2 години насам
Снимка: Getty Images/Gulliver

1095 0

Анди Мъри се пребори за успеха срещу румънеца Мариус Копил в четвъртфиналите на тенис турнира в Антверп и след 6-3, 6-7 (7), 6-4 достигна първия си полуфинал в ATP от 2017-та насам.

За последно Мъри бе участник във финалната четворка на надпревара в Париж на Ролан Гарос, когато отстъпи на Стан Вавринка в пет сета. Британецът, който се завърна в тура след операция за смяна на тазобедрената става през януари, бе на път да постигне чист успех, но Копил показа решителност и вкара срещата в трети сет. След силно начало в откриващата част, Мъри дръпна с пробив и 3-1 във втория, преди да допусне спадане на концентрацията, сервирайки за мача при 5-3. Двойна грешка позволи на румънския му опонент да остане в двубоя и след дълъг гейм двамата навлязоха в решаваща трета част. Двамата бяха безгрешни до 4-4, но Копил се поддаде на напрежението и бе пробив в деветия гейм. Оттам трикратният шампион в турнирите от Шлема пое инициативата и с деветия си ас сложи точка на спора.

"Нямам особено голям брой мачове през последните няколко години, така че когато наближи краят на двубоя, винаги е трудно да сервираш за победата. Изиграх лош гейм при 5-3 във втория сет и мисля, че след това той доби огромно самочувствие. Сервираше изключително добре. Той беше далеч по-агресивен в края на втория сет и по време на третия, но за щастие успях да стигна до пробив в заключителните мигове на срещата. Мачът беше труден и се радвам, че го доведох до щастлив край“, каза Мъри в интервю след края на четвъртфинала си. В спор за място на финала той ще играе с французина Юго Умбер, който отстрани след обрат Гуидо Пея след 5-7, 6-4, 6-4. В другия полуфинал в събота съперници са швейцарския ветеран Стан Вавринка и 18-годишния талант Яник Синер от Италия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички